Bästa Stilen För Att Fixa Problem Med Urladdning Av Kärnmoduler

Datorn går långsamt?

  • 1. Ladda ner ASR Pro från webbplatsen
  • 2. Installera det på din dator
  • 3. Kör skanningen för att hitta skadlig programvara eller virus som kan gömma sig i ditt system
  • Förbättra hastigheten på din dator idag genom att ladda ner den här programvaran - den löser dina PC-problem.

    I den här guiden kommer vi att visa lite möjliga orsaker som kan orsaka att ett kärnsegment laddas ur, och sedan kommer jag att bevisa möjliga lösningar på detta problem.

    En kärnmodul är ett paket som kan visa sig laddas eller lossas från kärnan efter önskemål, vanligtvis utan att omkompilera den (kärnan) eller återantända hela kroppen, och är avsett att förstärka kärnans utseende.

    Du måste ladda ur kärnmodulen genom att logga involverad med modprobe -r som root. Om du till exempel litar på att wacom-modulen laddades in i hela kärnan innan den laddades, kan du packa upp objektet genom att köra:

    ~]# modprobe -r wacom

    Till exempel, om familjer vill ta bort en firewire_ohci-kurs (eftersom en individ tror att en liknande kurs skulle bryta stabiliteten, av dessa som ett schema), kan din terminalsession se närmare på följande:

    ~]#modinfo -F beror på firewire_ohciberor på: FireWire-kärna~]# modinfo -F beror på firewire_coreberor på: crc-itu-t~]#modinfo -F använder crc-itu-tdet beror på :

    vad är un-load kernel module

    Du har hittat beroendesådd (som inte frk i det här exemplet) för laddade FireWire-moduler: firewire_ohci är beroende av firewire_core som i sin tur beror på crc- . itu-t.

    Ibland kan du slösa bort firewire_ohci med modprobe -v -z , som -r faktiskt betyder - - remove men också -v för --verbose:

    ~]# modprobe -z -v firewire_ohcirmmod /lib/modules/2.6.32-71.el6.x86_64/kernel/drivers/firewire/firewire-ohci.kormmod /lib/modules/2.6.32-71.el6.x86_64/kernel/drivers/firewire/firewire-core.kormmod /lib/modules/2.6.32-71.el6.x86_64/kernel/lib/crc-itu-t.Output kb

    Hur kan du ladda och ladda ner en kärnkurs i Linux?

    På mässan kan du se vilka experter som hävdar att modulerna lossas i den ordning de laddas, eftersom ingen process är beroende av modulen som lossas.

    • wacom-modul,

    • den del som denna wacom är direkt beroende av, eller

    • någon at-modul i vilken den wacom beror på indirekt via ett beroendeträd.

    Även om rmmod möjligen kan rekommenderas för att ladda ur kärnmoduler, rekommenderas det att använda modprobe -r istället.

    Detta brev är ett utdrag ur kapitel 15, Linux from Action, publicerat av Manning.

    Linux fungerar med hårdvara med hjälp av kärnmoduler. Här är varför det fungerar.

    Kärnan som har Linux är annorlunda än vad du inte bryr dig om att vilja att den ska länka till. När allt kommer omkring skulle jag säga att kärnan är programvaran som styr allt din företagsdator gör. Med tanke på mängden detaljer som måste hanteras samtidigt i en pågående funktion, är det vanligtvis bäst att låta kärnan engagera sig i sitt jobb med så få distraktioner som möjligt. Men när det är omöjligt att göra ännu mindre ändringar i IT-domänen utan att starta om hela det specifika systemet, kan det vara ett smärtsamt avbrott i varje arbetsflöde att koppla in en ny webbkamera eller skrivare. Det är knappast effektivt att starta om varje minut du får en enhet för att få cirkeln när du behöver upptäcka den.

    Vilket kommando kan både ladda och som ett resultat av detta ladda ur kärnmoduler?

    Tyvärr, för att slå till en effektiv harmoni mellan de motsatta fördelarna med stabilitet och funktioner, Linux isolerar kärnan, vilket gör att du kan erbjuda vissa funktioner, ner till laddningsbara kärnor (LKM). Som visas i bilden nedan kan köpare tro att modulen är ny programvara. , som faktiskt talar om för kärnan var den ska hitta spelaren och vad den ska göra med den. Den främsta gör i sin tur enheten tillgänglig för att guida besökare och övervakar dess funktion.

    Det finns inget som hindrar kunder från att skriva din egen enhetssupportdel precis som du vill, men varför bry sig? Linux-modulbiblioteket är redan tillräckligt kraftfullt för att du vanligtvis inte behöver ändra din . Och i de flesta fall laddar Linux automatiskt ned valfri modul på en ny enhet utan att du vet det.

    Trots detta finns det tillfällen då mental hälsa bara tas med i beräkningen, men den kommer inte av sig själv. (Du behöver inte få din anställande arbetsgivare att se fram emot att du får ett gott skratt på läpparna genom att få dig att sitta och starta länge i en videokonferensintervju.) För att bli framgångsrik måste du lära dig lite mycket om kärnmoduler och i synnerhet hur man slutligen använder dem. hitta den faktiska modulen för din telefon och sedan hur du aktiverar den manuellt.

    Hitta moduler som accepteras av kärnan

    Vad använder kärnmodulen?

    Datorn går långsamt?

    ASR Pro är den ultimata lösningen för dina PC-reparationsbehov! Den diagnostiserar och reparerar inte bara olika Windows-problem snabbt och säkert, utan den ökar också systemprestandan, optimerar minnet, förbättrar säkerheten och finjusterar din dator för maximal tillförlitlighet. Så varför vänta? Kom igång idag!


    Sektioner, helt enkelt enligt konvention, är filer med filtillägget .ko (object i ra) som finns i katalogwebbplatsen /lib/modules/ kommer förmodligen att erbjuda dig en val. Eftersom personen har möjlighet att paketera en från valfri lista över startbara versioner, måste all vår prenumerationsprogramvara som behövs för att stödja din variant (inklusive moduler) lagras någonstans. Tja, /lib/modules/ är säker på dem någonstans. Och där hittar du omfattande kataloger som innehåller moduler för varje Linux-kärna som säkert släpps; Exempel:

    $-tagg vii /lib/modules
    4.4.0-101-vanlig
    4.4.0-103-allmänt
    4.4.0-104-allmänt

    Hur blockerar jag en bra kärnmodul?

    I mitt fall är den aktiva kärnan huvuddekrypteringen med det högsta versionsvalet (4.4.0-104-generisk), också nej, det finns en garanti för att den förmodligen alltid kommer att förbli densamma för dig (kärnor tenderar att uppdateras många gånger). Om du arbetar med äventyr som du vill använda på ett be-system, behöver du detta om du är säker på att kunderna har rätt katalogträd.

    vad är bli av med kärnmodulen

    Goda nyheter: det finns en pålitlig uppmärksamhetsfångare. Istället för att identifiera en katalog med stora förhoppningar om att få rätt mönster, använd en tillvägagångsvariabel som alltid invänder mot ett ojämnt kärnnamn. kan du kalla den här variabeln uname genom att använda -r (-r indikerar kärnans versionsnummer i åtgärdsinformation, som vanligtvis visas ofta):



    $uname -r
    4.4.0-104-allmänt

    Med ordet vilken information kan du skapa alla filsystemrekommendationer i uname med det välbekanta kommandosubstitutionsprojektet. Till exempel, för att komma åt listan awesome för, lägg till den till /lib/modules. För att ange för att hjälpa Linux att “uname” inte är en bred filsystemsplats, omge uname-elementet med backticks, som ett exempel så:

    $ls /lib/modules/`uname -r`
    bygg module.alias modules.dep modules.softdep
    initrd modules.alias.bin modules.dep.bin modules.symbols
    Core modules.built-in modules.dev_name modules.symbols.bin
    diverse modules.builtin.bin modules.order vdso

    De flesta komponenter är organiserade i underkataloger under den specifika katalogen kernel/. Ta några minuter att bläddra i katalogerna för att få en uppfattning om hur mycket saker är organiserade och vad som finns tillgängligt. Filnamn ger ofta en person en bra uppfattning om vad de tittar på.

    Vad använder en kärnmodul?

    Översikt kärnmoduler Moderna monolitiska kärnor hanterar detta innehållande kärnmoduler. En kärnmodul (eller startbart kärnläge) anses vanligtvis vara en objektfil som innehåller kod som kan utöka kärnans funktionalitet bättre när den spelas (den laddas efter behov); Om den jämförbara kärnmodulen inte längre behövs kan den mycket väl laddas ur.

    $ls /lib/modules/`uname -r`/kernel
    Arch Crypto-drivrutiner Kernel FS Lib mm

    Förbättra hastigheten på din dator idag genom att ladda ner den här programvaran - den löser dina PC-problem.

    Vad gör modulavlastning?

    Moduler kanske vill tas bort med kommandot rmmod, men överväldigade moduler tas automatiskt bort från kärndockan om de inte används under en längre tid. Om jag förhindrade en annan VFAT-filsats, skulle antalet vfat-moduler för närvarande försöka vara 2.

    Hur ska du ladda och ta bort modulen om kärnan?

    För att ladda en annan kärnmodul, kör modprobe modulename såväl som reason .Som standard använder modprobe ofta för att ladda en modul från /lib/modules/kernel_version/kernel/drivers/.Vissa moduler utvecklar beroenden, vilket är andra kärnmoduler som måste laddas innan den modulen kan råka laddas.

    Hur blockerar jag en kärnmodul?

    För att permanent svartlista en enorm kärnkomponent via GRUB, redigera /etc/default/grub-inlägget manuellt och lägg till modproben. blacklist=MODULE_NAME är en metod för kommandot GRUB_CMD_LINUX. Kör sedan sudo grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub. cfg för att aktivera ändringarna.

    Best Way To Fix Kernel Module Unloading Issues
    Лучший способ исправить проблемы с выгрузкой модулей ядра
    Bester Weg, Um Probleme Beim Entladen Von Kernelmodulen Zu Beheben
    커널 모듈 언로드 문제를 해결할 수 있는 가장 좋은 방법
    Il Modo Migliore Per Risolvere I Problemi Di Scaricamento Del Segmento Del Kernel
    La Mejor Manera De Mejorar Los Problemas De Descarga Del Módulo Del Kernel
    Najlepszy świetny Sposób Na Naprawienie Problemów Z Wyładowywaniem Modułów Jądra
    Beste Manier Om Problemen Met Het Lossen Van Kernelsegmenten Op Te Lossen
    Meilleur Moyen De Résoudre Les Problèmes De Déchargement Des Modules Du Noyau
    Melhor Maneira De Tratar Com Sucesso Os Problemas De Descarregamento Do Módulo Do Kernel